Welkom!

Recepten voor 1 Euro per Persoon. Een jaar lang eten voor 1 Euro per Persoon!

Een tijd lang heeft dit stil gelegen. Ik ben hard bezig geweest met een studie Voedingsleer. En ben nu net begonnen met de basisopleiding Natuurlijke Geneeswijzen. Ook ben ik ondertussen 36Kg afgevallen. En ben ik ook niet meer vegetarisch maar vegan. Ik ga zeker vanaf nu weer meer dingen en nieuwe recepten plaatsen. En ook wordt deze blog binnenkort gelinked aan mijn nieuwe website voor cursussen over eten! Stay Tuned!

20-08-11

Dag 11 Pannekoeken van Karnemelk

Wij hebben vandaag, vanmiddag al ons warme eten gehad. Pannekoeken! Ik had er zo'n zin in. Dus voor vandaag draaien we het om. Vanmiddag warm en vanavond brood.

De BonDe winkelmevrouw, had alles al aangeslagen voordat ik kon zeggen dat het apart afgerekend moest worden. Dus er staat nu 6,58 Euro op de bon. De overjarige kaas telt niet mee want dat is gewoon voor als beleg op brood. Dus dat is 3,93 Euro, maar van de bloem gebruik ik iets minder dan de helft en van de eieren gebruik er maar 3. Dus in totaal kost deze maaltijd 2,10 Euro.

Deze pannekoeken zijn echt goddelijk zacht! En onwijs lekker met stroop! Onze favoriete manier van pannekoeken maken. Lees voor dat je het gaat maken wel het recept op de receptenpagina, want ze zijn best tricky met bakken.

Eet Smakelijk


Pannekoeken van Karnemelk19-08-11

Dag 10 Restjesdag en Bedankt!

Vandaag geen zin om te koken, dus ik duik mijn vriezer in en haal voor 3 euro aan porties eruit. We eten dus 3 verschillende gerechten.

Maar nu kan ik even van de gelegenheid gebruik maken om echt even iedereen te bedanken voor de onwijs leuke en lieve reacties! Ik had dit echt niet verwacht! De gemiddelde pageviews op een dag zijn rond de 110. En ik ben nog maar 10 dagen bezig!


Het geeft mij echt een onwijze boost om echt door te gaan, en dat dit dus echt wel een leuk en goed idee is geweest.

Dus iedereen bedankt! En nogmaals als jullie suggesties of tips hebben mail me! Of volg me op twitter.com/hannahzegt. Alle reacties zijn meer dan welkom.


Voor nu fijn weekend! Wij gaan hier een flesje ploppen en restjes eten.

Eet smakelijk!
18-08-11

Dag 9 Spinazietaart zonder ui


Zo, ik ga nu wat bekennen...Ik heb nog nooit, maar dan ook nooit een hartige taart gemaakt. Een tijdje terug aten we bij vrienden, en zij had een geweldige zomerse hartige taart gemaakt met citroen. Was werkelijk verukkelijk. Ik besefte me toen dat wij dat eigenlijk nooit aten, terwijl we het alledrie zo lekker vinden. Dochter dan vooral de korst he, laten we eerlijk zijn. Dus ik heb voor vandaag een spinazietaart gemaakt. Ik kwam er alleen net achter dat ik de ui er vergeten ben in te doen. Maar zonder zal die vast ook heerlijk smaken, hij ziet er in ieder geval geweldig uit!
De bonIk kom uit op een totaal bedrag van 3,69 euro. Dat is natuurlijk veelste veel. Maar van de kaas gebruik ik maar de helft, en van de bladerdeeg maar 7 blaadjes. Dus gaat er nog 0,92 cent vanaf. Totaal kom ik dan op 2,77 Euro uit.

Eet Smakelijk

Spinazietaart zonder ui.
17-08-11

Dag 8 Pizza!!!!

Zo een avondje lekker makkelijk eten. Ik haal een pizzabodem uit de vriezer. Die maak ik altijd in grote getalen zelf. Zo makkelijk en lekker!

Vanavond moet ik aan de traktaties van mijn dochter gaan werken. En we krijgen ook nog spontaan verrassings 'wij zijn in de buurt' bezoek. Erg gezellig maar geen tijd dus om uitgebreid te gaan koken. Dus maar gauw wat voor op de pizza gehaald.

De bon


Zo'n bodem kost ongeveer 5 cent per stuk en ik heb er 2, en dan 'koop' ik ook nog potje tomatenpuree uit mijn kast, dus ik kom uit op exact 3,00 Euro! De eerste keer!

Eet SmakelijkPizza!!!!

16-08-11

Dag 7 Couscous met ovengroenten

Vandaag 1 week bezig! Totaal heb ik 18,38 uitgegeven aan avondeten, terwijl er 21 Euro voor stond. Ik heb dus 2,26 extra bespaard! Wow! En heb onwijs lekker en echt wel vers gegeten!

Vanavond laatste recept van de week.


Op de bon staat 3,47 Euro maar ik gebruik van de couscous maar de helft dus kom ik uit op 2,77 Euro. De aubergine en courgette, en een tomaatje wat ik over had van gister gaan lekker met wat kruiden en olijfolie in de oven. Mengen met de couscous, kruiden erdoor(salie, komijn, knoflookpoeder, koriander en zout) en eten maar!

Eet SmakelijkCouscous met ovengroenten

15-08-11

Dag 6 Spaanse Tortillia's met tomaat


Ineens begint de zon te schijnen en is het warm, net nu op de eerste dag dat mijn meisje weer naar de peuterspeelzaal moest. Vanmiddag gaan we dus echt wel lekker naar het strand. Dus geen zin om lang in de keuken te staan, en zin in een heerlijk zomers gerecht.
Ik ken dit van onze vakantie bij mijn schoonzus in Barcelona. Dit had ze op een avond voor ons gemaakt. De rest van onze van onze vakantie hebben we weinig anders gegeten.

Een paar weken terug kreeg ik voor mijn verjaardag een nieuw receptenboekje, en daar stond dit recept in! Oficieel is het recept zonder tomaat, maar dat voegen we toe voor de lekker.
De bon


In totaal was ik 2,67 Euro kwijt. Ik gooi er ook nog een paar uien door, uit de kast.

Eet Smakelijk!Spaanse Tortillia's met tomaat.14-08-11

Dag 5 GadoGado op zijn Hollands

Dankzij een tip van Pappilover op Twitter eten wij vanavond dus GadoGado. Wel meer op zijn Hollands denk ik. Ik had nog pindakaas en soyamelk en sambal erbij gegooit en daar had ik ineens pindasaus!En we hadden nog over ook! Dat gaat dus in de vriezer voor op restjes dag.


Eet Smakelijk!


GadoGado op zijn Hollands