Welkom!

Recepten voor 1 Euro per Persoon. Een jaar lang eten voor 1 Euro per Persoon!

Een tijd lang heeft dit stil gelegen. Ik ben hard bezig geweest met een studie Voedingsleer. En ben nu net begonnen met de basisopleiding Natuurlijke Geneeswijzen. Ook ben ik ondertussen 36Kg afgevallen. En ben ik ook niet meer vegetarisch maar vegan. Ik ga zeker vanaf nu weer meer dingen en nieuwe recepten plaatsen. En ook wordt deze blog binnenkort gelinked aan mijn nieuwe website voor cursussen over eten! Stay Tuned!

Recepten van Hannah (vegetarisch)

Dag 1 Curry van Champignons met Chipalata's

Dag 2 Aardappeltjes met sperziebonen met paprika komkommer salade

Ik ga hier alleen het recept van de salade neerzetten, de rest is vanzelfsprekend.

Je snijdt 1 komkommer en 1 paprika redelijk fijn. Je gooit ze in een ruime kom, voegt daar azijn aan toe totdat ze er net niet helemaal onder staan. Gedroogde tijm erdoorheen naar smaak. En 3 flinke scheppen suiker (of meer). Het lekkerst is om het een nacht te laten staan. Vergeet niet af en toe te roeren!

En voor variatie kan je ook een chilipepertje erdoorheen doen.

Dag 3 Zomerstampot met munt

Aardappelen schillen en opzetten totdat ze gaar zijn. Doperwtjes opzetten. Ijsbergsla fijn snijden, en verse muntblaadjes snijden. Als de aardappelen klaar zijn giet je ze af. Je voegt boter, (soya)melk en zout toe en lekker prakken en daar heb je puree. Erwtjes en ijsbergsla erdoor heen mengen. Munt op het laatst erbij.

Voor de lekker zou je geraspte kaas erbij kunnen voegen.

Dag 4 Pasta met Spinazie en Mozerella

Pasta koken zoals op de verpakking, diepvriesspinazie in een pannetje laten ontdooien en heet maken, alles samenmengen. Mozerella uit de verpakking halen en erbij in plakjes leggen. Klaar!

Dag 5 GadoGado op zijn Hollands

Sperzieboontjes stomen, en bij de laatste 4 min even de tauge toevoegen. Pindasaus kan je maken van Pindakaas, soyamelk en wat sambal naar smaak toevoegen. Dat is echt op gevoel en hoe jij je pindasaus het lekkerst vindt. Rijst koken zoals op de verpakking staat. En alles samen mengen, klaar is kees!

Dag 6 Spaanse Tortillia

4 grote aardappelen in plakjes snijden van ongeveer 5mm. Even koken totdat ze iets gaar zijn, met zout natuurlijk. Uien en tomaten in ringen snijden. Aardappels afgieten, olie in de pan en even aanbakken samen met de uien en tomaat totdat ze gaar zijn.
6 eieren kloppen totdat ze schuimen.
Aardappelmengsel uit de pan halen en buiten de pan samenvoegen met het ei. Even 10 minuten laten staan. Weer olie in de pan doen en het aardappelei mengsel erin gieten. Even glad strijken, en als het gestold is, even omdraaien met een bord om de andere kant ook aan te bakken.

Dag 7 Couscous met ovengroenten

Couscous maken zoals op de verpakking vermeld staat.
Aubergine, tomaat, ui en courgette in grove blokjes snijden.
Knoflookpoeder, salie, koriander, komijnzaad en zout toevoegen naar smaak. Wat olijfolie eroverheen en in een voorverwarmde oven op 220 graden ongeveer 15 min.
Todat de groenten wat zacht geworden zijn. Samen mengen en klaar is kees.

Voor de extra lekker is feta erbij onwijs lekker.

Dag 8 Pizza!!!!!

Wat je op de pizza zelf doet is natuurlijk eigen smaak. Dus ik zal alleen een recept geven van de pizzabodem, je hebt natuurlijk verschillende recepten maar dit is de meest simpele.

voor 1 pizzabodem;

175 gram bloem
1/4 tl zout
1 tl gedroogde gist
en 1,5 dl LAUW water.

Meng alles samen, en maak een theedoek nat, leg die over de kom en laat het een anderhalf uur staan. Erna in een rondje (of vierkant) rollen van ongeveer 1,5 cm dik. Als je de korst iets dikker laat krijg je zo'n lekkere pizzarand. Wat olijfolie eroverheen smeren en tomatenpuree en beleggen maar! (invriezen kan ook) 20 min in de oven op 200 graden ongeveer.

Dag 9 Spinazietaart zonder ui

Ontdooi een pakje spinazie a la creme, niet warm maken alleen ontdooien. Ontdooi ook de bladerdeeg. Voor een taartvorm van ongeveer 26 cm heb je er 7 nodig ongeveer. Leg de bladerdeeg in de vorm, vergeet niet ook de rand te bedekken, en zorg ervoor dat er geen openingen of kiertjes inzitten. Tegenwoordig hoef je de springvorm niet meer in te vetten omdat alles zo goed anti-aanbak is. Scheelt tijd! Daarna mix je 6 eieren tot ze lekker wat schuimig zijn. Dat meng je samen met de ontdooide spinazie. Goed mengen. En dan giet je het in het bladerdeeg. Het moet zo ongeveer 30/40 min op 210 graden.

Dit is ook ideaal een dag van te voren te maken. Dan moet je het 20 min op 200 graden weer opwarmen.

Dag 11 Pannekoeken van Karnemelk

Je hebt nodig, 400 gr bloem, 1 liter karnemelk, 3 eieren, zout. Je mengt alles door elkaar, zodat het een vrij dik papje wordt, je giet er een 1/3 gevuld longdrinkglas water door om het iets te verdunnen.  En voor de rest bak je het net zoals gewone pannekoeken, let alleen wel op dat je iets meer boter of olie in de pan doet dan normaal want het zijn vrij zware pannekoeken en ze breken wat sneller.