Welkom!

Recepten voor 1 Euro per Persoon. Een jaar lang eten voor 1 Euro per Persoon!

Een tijd lang heeft dit stil gelegen. Ik ben hard bezig geweest met een studie Voedingsleer. En ben nu net begonnen met de basisopleiding Natuurlijke Geneeswijzen. Ook ben ik ondertussen 36Kg afgevallen. En ben ik ook niet meer vegetarisch maar vegan. Ik ga zeker vanaf nu weer meer dingen en nieuwe recepten plaatsen. En ook wordt deze blog binnenkort gelinked aan mijn nieuwe website voor cursussen over eten! Stay Tuned!

13-08-11

Dag 4 Pasta met Spinazie a la creme en salade

Daar was ik weer, gister ben ik ontvoert door manlief om te gaan eten op Kijkduin.
En daar kon ik me 'helaas' niet houden aan 1 Euro per Persoon. Ik heb overheerlijk gegeten en een heerlijk avondje gehad.Voor vandaag heb ik voor 1,22 Euro boodschappen gedaan. Wel met 0,50 cent eraf voor lege flessen.
Maar goed, alles telt! De pasta gebruik ik voor de helft,
Vanavond eten we mijn dochters lievelingseten, pasta met spinazie a la creme, en mozzerella! Zo simpel en zo snel klaar! En zooo lekker volgens dochter.

Ik ga de overgebleven kokommer, paprika en ijsbergsla erbij gebruiken om een lekkere simpele salade erbij te maken. Dus ik 'koop' nog voor 1,10 Euro uit mijn koelkast erbij. Simpele mosterd dressing En tadaa; totaal 2,15 Euro uitgegeven!


Een onwijs slechte foto, had weinig licht maar het was heerlijk!


Eet Smakelijk!Pasta spinazie met mozerella en een salade.

11-08-11

Dag 3 Zomerstamppot met munt

Al is het dan geen echte zomer, ik had zin in een zomerstampot.
Laten we dan net doen alsof het zomer is.
Mijn eigen recept van zomerstampot valt helaas buiten de 3 euro. Dus op jacht naar andere ideeën voor een zomerstampotje.Lang leve AH.nl met hun recepten, daar stond het recept van vandaag op. Ik ben blij.
Dus samen met Dochterlief de regen en wind getrotseerd en naar de Jumbo gefietst. Ik vergeet steeds dat ik die ook in de buurt heb en hun assortiment is toch wat groter dan de Aldi met de A-merken van AH. Ideaal!


Ik heb voor 2,55 Euro aan boodschappen gedaan, van de ijsbergsla gebruik ik maar de helft. Dus totaal heb ik voor vanavond 2,25 Euro uitgegeven. Boter heb ik in de koelkast, munt staat op mijn balkonnetje.


Eet smakelijk!


 
Zelfgemaakte stampot met ijsbergsla, diepvriesdoperwten en munt van eigen balkon!
 
 

10-08-11

Dag 2 Aardappeltjes met sperzieboontjes en paprika komkommersalade

Zo dag 2, stiekem ben ik gisteravond al boodschappen wezen doen voor 2 avonden.
Lekker alles in de Bonus gehaald bij de AH, en dit keer geen rijen.
Wel politie die wat jeugd achterna zat, sensatie op en top!

Anyway, de bon slaat natuurlijk hoger uit dan dat mijn avondeten daadwerkelijk kost.


Vandaag gebruik ik de helft van wat er op dit bonnetje staat, alleen van de aardappeltjes gebruik ik iets meer. Dat betekend dat ik totaal 2,93 Euro kwijt ben. Van de komkommer en paprika maak ik een lekkere salade á la mama met azijn, suiker en dille wat ik nog in de kast heb staan. De krieltjes bak ik lekker op, sperzieboontjes worden gestoomd, klodder mayo uit de koelkast, en dag 2 is ook gelukt!

De andere helft maak ik ook alvast klaar en vries ik lekker in. Die kan ik dan een keer  'kopen' uit mijn vriezer.

Eet Smakelijk!


09-08-11

Dag 1 Curry van Champignons

Zo net boodschappen gedaan bij de Aldi, de AH had me iets teveel rijen.
Uiteindelijk had het niet eens zo heel veel gescheeld. En de Aldi schijnt de schoonste groenten te hebben. Tussen de wat verbruinde champignons heb ik nog 2 bakjes mooie witte kunnen opscharrelen. De tomaten waren in de aanbieding en gezeefde tomaten is nooit duur! Ik heb thuis nog een ui liggen en wat knoflook ook nog wat bloem om er brood bij te maken. Oh ik heb nu al honger!Het recept is makkelijk en overheerlijk! Het is 1 van onze favoriete gerechten. Vaak maak ik er ook nog brood bij, van alleen bloem, olie en water. Vanavond doe ik dat ook want ik heb nog bloem liggen. Iedereen toch?

Eet Smakelijk!


Chapati's met Curry van Champignons