Welkom!

Recepten voor 1 Euro per Persoon. Een jaar lang eten voor 1 Euro per Persoon!

Een tijd lang heeft dit stil gelegen. Ik ben hard bezig geweest met een studie Voedingsleer. En ben nu net begonnen met de basisopleiding Natuurlijke Geneeswijzen. Ook ben ik ondertussen 36Kg afgevallen. En ben ik ook niet meer vegetarisch maar vegan. Ik ga zeker vanaf nu weer meer dingen en nieuwe recepten plaatsen. En ook wordt deze blog binnenkort gelinked aan mijn nieuwe website voor cursussen over eten! Stay Tuned!

23-08-2011

Dag 14 Spruitjes stampot en de rest

Oke ten eerste vergeef me dat ik alles in 1 blog ga proppen. Ik heb ten eerste een recept gejat van deze site. Sowieso is die site ware FoodPorn! Alleen betwijfel of ik bij de meeste recepten genoeg heb aan 3,00 Euro. In ieder geval is het onwijs leuk en prettig om te bekijken.

Naja het recept hebben jullie nu de bon!


Wat ik voor vanavond heb gebruikt zijn de spruiten en de helft van de aardappelen, ik kom dan uit op een bedrag van 2,50 Euro. Op zijn website staat het recept met vlees, die heb ik natuurlijk weggelaten en in plaats daarvan heb ik was kaas erover heen gestrooid.

Ik moet eerlijk zeggen dat ik spruiten echt gruwlijk vies vind, maar op deze manier vond ik ze toch wel lekker. Zelfs dochterlief heeft dr bord helemaal leeggegeten.
Het zou nooit mijn favoriete groenten worden, maar op deze manier was het helemaal niet onprettig.

Eet Smakelijk


Spruitjesstampot




En dan ben ik ook nog bezig geweest met het wecken van mijn paprika en courgette wat ik van de markt gehaald had. Het is zo verdomd lekker dat ik vond dat ik het met jullie moest delen.

Het recept zet ik er hier direct bij. 500 gram courgettes 400 gram puntpaprika, 3 uien 5 dl ijswater, 3 eetlp zout. Dat meng je en laat het 3 uur in de koelkast staan. Dan gooi je er 5dl azijn door, 250 gram suiker, 2 thlp kurkuma, 1 eetlepel mosterdzaad en een eetlp dille. Je brengt het aan de kook en laat het 5 min. koken en giet het in een weckpot, ik zou het zo lang mogelijk laten staan voordat je eraan gaat beginnen.



Zoetzure Courgette en Puntpaprika



En tot slot nog een leuk recept van iemand die mee doet! Erg leuk! Ik hoop dat ze vaker recepten gaat sturen. Zij zijn met z'n 4en en geven dus 4,00 Euro uit.

Hier hun recept van vandaag

Homemade Falafel van Tuinbonen, op een Kaiserbroodje met Ijsbergsla.
Geserveerd met knoflooksaus.

2 pakjes tuinbonen uit de vriezer           €1.92
6 Kaiserbroodjes                                €0.87
2 Uien                                              €0.14
1Paprika                                           €0.28
1/3 krop Ijsbergsla                             €0.16

Totaal                                                  €3.37
Voor 4 personen! 2 volwassenen en 2 kinderen van 9 en 2. 

Recept Falafel:

600 gram Tuinbonen
2 middelgrote Uien
1 Paprika
2 grote tenen knoflook, geperst
Halve eetlepel gedroogde peterselie
2 theelepels gemalen komijn
2 theelepels gemalen koriander
½ theelepel bakpoeder
Cayennepeper en zout, op smaak toevoegen

Tuinbonen laten ontdooien en goed droog deppen.
Alle ingrediënten, op de paprika na, in een mengkom.
En deze pureren, niet te fijn.
Paprika, in kleine stukjes erdoorheen mengen.

Even laten rusten, ca. ½ uur.

Vervolgens maak je er kleine hamburgers van.
Frituren op 180 graden, tot deze bruin zijn.

Wij eten er graag wat knoflooksaus bij:
¼ pot mayonaise
(zelf maken is lekkerder natuurlijk, hadden we nu geen zin in ;-))
2 tenen knoflook, geperst.
Verse bieslook op smaak toevoegen
Scheutje melk om het smeuïg te maken.

Eet smakelijk!

Ik ga dit ook zeker een keer maken! En ik hoop vooral dat ze me vaker receptjes stuurt!!





Geen opmerkingen: